ضخامت رنگ و اهمیت اندازه گیری آن
بدلیل لزوم حفظ سطوح تجهیزات فلزی جرثقیلهای سقفی از خوردگی در شرایط محیطی مختلف از انواع رنگ و پوشش استفاده میگردد. نظر به اهمیت رنگ و هزینههای زیاد آن، ضروری است مشخصات فنی رنگهای مورد استفاده تعیین گردیده و كیفیت آنها كنترل گردد.بخشی از کنترل آزمونهای رنگ بر طبق استانداردهای ملی و بینالمللی در آزمایشگاه رنگ شرکت سازنده رنگ انجام می گردد. برای کنترل میزان ضخامت رنگ پوشش داده شده روی سطوح نیز شرکت سازنده جرثقیل سقفی با ابزار خاص ضخامت سنجی می بایست نسبت به اندازه گیری و کنترل آن اقدام نماید.
روش های اندازه گیری ضخامت رنگ و پوشش
الف) القای مغناطیسی magnetic induction
روش القای مغناطیسی بمنظور ضخامت سنجی پوشش های غیر مغناطیسی مانند رنگ بر روی سطوح آهنی و پوشش های مغناطیسی برروی سطوح غیر مغناطیسی بکار می رود. پروب ضخامت سنج برروی قسمتی كه میبایست ضخامت سنجی شود قرار می گیرد. وقتیكه پروب به سمت داخل حرکت کرد فاصله بین نوك پروب كه با سطح پوشش در تماس است وسطح فلزی پوشش خورده اندازه گیری می شود. داخل پروب ضخامت سنج یك سولنوئید قرار دارد كه ایجاد دامنه مغناطیسی متغیر می کند. زمانیكه پروب بر روی سطح پوشش قرار می گیرد، چگالی شار مغناطیسی این ناحیه را تغییر می دهد. تغییر در اندوکسیون مغناطیسی بوسیله سیم پیچ دیگری اندازه گیری می شود. خروجی از سیم پیچ دوم به یك پردازنده انتقال می یابد و ضخامت پوشش برروی صفحه نمایش داده میشود.
موارد استفاده: استفاده اصلی این روش در اندازه گیری پوشش های اعمالی برروی سطح بصورت مایع ویا پودری می باشد همچنین برروی سطوح آهنی وفولادی كه آبكاری كروم٬ روی٬ كادمیوم و فسفاته شده نیز كارایی دارد.
ب) جریان گردابی eddy current
روش جریان القایی در سنجش ضخامت پوشش های غیر رسانا بر روی سطوح غیرآهنی رسانا٬ پوشش های غیرآهنی رسانا بر روی سطوح غیررسانا و پاره ای از پوشش های غیرآهنی بر روی فلزات غیرآهنی بعنوان یك روش استفاده می گردد. ضخامت سنج جریان گردابی مانند ضخامت سنج القای مغناطیسی از پروب دارای سولنوئید استفاده می نماید . سولنوئید این پروب بوسیله یك اسیلاتور، فركانسی متناوب با دامنه بالا تولید می نماید. وقتی كه این ناحیه در نزدیكی یك رسانای فلزی قرار می گیرد جریان های گردابی در آن مواد رسانا تولید می شود و در نتیجه آن امپدانس در سیم پیچ پروب تغییر می نماید. فاصله بین سیم پیچ پروب وسطح رسانا میزان تغییر مقاومت ظاهری را مشخص می نماید.
موارد استفاده: استفاده اندازه گیری ضخامت پوشش با روش جریان گردابی شامل پوشش های مایع وپودری بر روی آلومینیوم و فولاد ضدزنگ غیرمغناطیسی می باشد.
نوع ضخامت سنج
تجهیزات ضخامت سنجی امروزه بر اساس تركیبی از هر دو مکانیزم اندوکسیون مغناطیسی و eddy current كار می كنند. این یعنی به اپراتور امكان سنجش در دامنه وسیعتر بدون تغییر در نوع ضخامت سنج را می دهد . اپراتور میتواند از بین ضخامت سنج هایی كه فقط مقدار ضخامت را بصورت دیجیتالی نشان میدهند ویا ضخامت سنج هایی كه مقادیر اندازه گیری شده را ذخیره می نمایند و به ما اطلاعات آماری نظیر میانگین، انحراف استاندارد و یا بالاترین وپائین ترین مقدار را میدهد انتخاب کند.
جنبه دیگر انتخاب متناسب با شكل قطعه ای است كه ضخامت سنجی می شود. برای همه قطعاتی كه اندازه گیری میشوند نمی توان از یك نوع پروب استفاده نمود. وقتی كه با یك قطعه با شكل های متنوع روبرو میشویم. پروب های مختلفی مورد نیاز است.مثلاً سنجش ضخامت برروی قطرداخلی یك لوله ممكن است نیاز به پروب نود درجه داشته باشد در حالیكه سنجش برروی یك سطح صاف نیاز به یك پروب با زاویه صفر درجه دارد.
مزایای دستگاه سی ای ام DT-156H
- اپراتوری سهل و آسان بازرسین کنترل کیفی با یک دکمه – دستگاه را روشن و اندازه گیری کنید
- اندازه گیری سریع و با دقت بالا
- محدوده اندازه گیری وسیع تا ۱۳۵۰ میکرون
- قابلیت اندازه گیری پوشش بر روی سطوح منحنی تا شعاغ انحناء ۳ میلیمتر
- دارای صقحات استاندارد جهت کالیبراسیون
- مناسب برای اندازه گیری ضخامت پوشش بر روی فولاد، آهن و فلزات غیر آهنی
- دارای پراب سرخود روی دستگاه
- دقت (۲ + ±۲٫۵%) میکرومتر
- نقطه اتصال مناسب برای موقعیت های مختلف
- قابلیت نمایش با واحد : میکرون/میل(هزارم اینچ)
- قابلیت خاموش شدن خودکار